Tässä blogissa voit seurata Scottail kennelin pitkäkarvaisten collieiden ja pitkäkarvaisten kaniinimäyräkoirien elämää tekstein ja kuvin - ja välillä myös ehkä ihan muuta!

Tämä on jo vanha blogi, ensimmäinen kirjoitus on toukokuulta 2010, kun meidän ensimmäinen kaniinimäykkypentue syntyi. Silloin kirjoittaja oli maailman hurmaavin mäykkytyttö Pepsi.

Paljon kaikenlaista on tapahtunut niin meille ihmisille kuin koirillekin, Pepsi jätti blogin kirjoittamisen tyttärelleen Pinkille testamentissaan 2013. Pink ei ole ollut kovin ahkera kirjoittaja, katsotaan miten tilanne muuttuu kun sen tytär Mimi muutti takaisin meille. Blogi on ollut tauolla nyt yli 2,5 vuotta, mutta kävijöitä silti riittää.

Otetaanpa nyt uusi alku, kirjoittaminen on mukavaa, valokuvaaminen myös. Tässä voi sulavasti yhdistää molemmat harrastukset!



tiistai 13. heinäkuuta 2010

Huh huh, +34 astetta varjossa

yhteisruoka

Kuva on jo muutaman päivän takaa, mutta siinä siis näkyy kuinka sulassa sovussa me kaikki 8 syödään. Pentujen ulkoilu on nyt jäissä hiukan erikoisen asian takia - ulkona on aivan liian kuuma. Edes iltamyöhällä keli ei jäähdy siedettäviin asteisiin, joten sisällä on oltu nauttimassa ilmanlämpöpumpun aikaansaamasta viileydestä. Nyt kaikki pennut on siirretty keittiöön kuuntelemaan keittiön kolinoita ja saamaan syli-palluutusta.

Minun pentueeni kaikille kolmelle pennulle on jo kodit. Ensi viikolla pari niistä lähtee sitten maailmaa valloittamaan.

Vichyn pentueenkin tilanne alkaa olla selvä, nehän ovat pari viikkoa nuoremmat. Eilen kaikki pennut sirutettiin ja niistä otettiin cord1-geenitestit. Mami kokoaa pennunhoito-ohjeitaan ja sanoi että rekisteripaperit tulevat pian postissa. Hassua kuinka pian pentuaika vilahtaa.

Tästä taitaa tulla nyt oikein uutispäivitys. Muistatte varmaan Dali-lapinkoiran kuvat muutaman päivän takaa. Sille on löytynyt uusi koti. Ja sitten on kerrottava että kohta tänne muuttaa uusi koira...tai meidän koira se kuulemma on...ja ihan tuttu. Sillä on kuulemma iso maha.

Ja päätettiin puolustautua ennenkuin kukaan hyökkää. Vilkas pentuetahti tälle vuodelle johtuu kahdesta yksinkertaisesta syystä: olosuhteiden pakosta mamilla on aikaa pennuille. Toinen syy on Kennelliiton valmistelema jalostusstrategia, joka esitetynkaltaisena voimaan mahdollisesti vuodenvaihteessa tullessaan estää tehokkaasti kasvatustyön. Tällä hetkelläkin kun asiansa hyvin hoitaa, on kasvatustyö kallis harrastus, mutta muuttunee taloudellisestikin mahdottomaksi tulevaisuudessa. Lisäksi strategiaesityksessä on kohtia jotka mamin mielestä vievät jalostusta kovaa kyytiä takapakkia, joten aivan helppo tilanne ei ole. Eli lopun alkua tämä lienee. Tavallaan surullista lopetella harrastusta joka on ollut elämän ilo ja suola jo niin kauan. Toivotaan että saadaan sijoitusnartut Oodi ja Helmi käytettyä vielä tämän vuoden aikana. Oodin tapaus lienee jo sinetöity, Oodi on kuulemma pullea!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti