Tässä blogissa voit seurata Scottail kennelin pitkäkarvaisten collieiden ja pitkäkarvaisten kaniinimäyräkoirien elämää tekstein ja kuvin - ja välillä myös ehkä ihan muuta!

Tämä on jo vanha blogi, ensimmäinen kirjoitus on toukokuulta 2010, kun meidän ensimmäinen kaniinimäykkypentue syntyi. Silloin kirjoittaja oli maailman hurmaavin mäykkytyttö Pepsi.

Paljon kaikenlaista on tapahtunut niin meille ihmisille kuin koirillekin, Pepsi jätti blogin kirjoittamisen tyttärelleen Pinkille testamentissaan 2013. Pink ei ole ollut kovin ahkera kirjoittaja, katsotaan miten tilanne muuttuu kun sen tytär Mimi muutti takaisin meille. Blogi on ollut tauolla nyt yli 2,5 vuotta, mutta kävijöitä silti riittää.

Otetaanpa nyt uusi alku, kirjoittaminen on mukavaa, valokuvaaminen myös. Tässä voi sulavasti yhdistää molemmat harrastukset!



torstai 19. elokuuta 2010

Sitä itteensä

Photobucket

Colliepennut ovat huomenna 4-viikkoisia. Suloisia, ihania ja hauskoja. Ja pentujen kehitystä on aina ihanaa seurata. Kyllä.

Asialla on kuitenkin toinenkin puoli josta on vaiettu. Se ei ole mitenkään eksoottista, ja on ikäänkuin tabu olla puhumatta? Kun ne pennut on NIIN ihania.

Me kasvattajat olemme kuitenkin erikoista sakkia. Tarkoitukseni oli ottaa teille kuva pentujen huoneesta aamulla, kun sinne menen. Enkä todella voi nukkua mitään pitkiä öitä. Jos haluaa että pennut ovat hyvinvoivia ja kasvavat tasaisesti, niille pitää tarjota ruokaa viimeisenä illalla, mahdollisimman myöhään siis, ja aikaisin aamulla.

Niin, sitä kuvaa en sitten pystynyt kuitenkaan tänne laittamaan. Kuusi pentua tuottaa ulostetta enemmän kuin syövät. No ehkä ei, mutta siltä joskus tuntuu.

Muutama viikko huonosti nukuttuja lyhyitä öitä, pas ja kus...niin että siitä näkee untakin...ja sitten jotkut ihmettelevät miksi pennut ovat niin kalliita? Puhumattakaan niistä todellisista kuluista mitä pentueen teettämiseen liittyy. Ja siitä, kuinka sitovaa tämä homma on - kauas kotoa et voi lähteä muutamaan viikkoon.

Joku voi sanoa että mitäs valitat, ei pidä teettää pentuja jollei pidä siitä työstä mikä siihen liittyy. Niinpä, tuolla lauseella meidät kasvattajat pidetään hiljaisina. Mutta nyt se on sanottu. Helpottiko, en tiedä. Koska odotettavissa on muutama pureva kommentti :-)

Nyt on lisäksi ollut aivan loistava kesä, ja pennut ovat voineet olla tuntikaupalla ulkona, mikä helpottaa työtä valtavasti. Ja on lisäksi todella hyväksi pennuille, ja niiden kehitykselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti